Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη

1η μέρα: Πρωινή συνάντηση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο λεωφορείο και αναχώρηση με κατεύθυνση την Θεσσαλονίκη. Στάση για ελεύθερο γεύμα στο Λιτόχωρο (στους πρόποδες του Όλυμπου), άφιξη το απόγευμα στην Θεσσαλονίκη. Μεταφορά στο ξενοδοχείο,  τακτοποίηση στα δωμάτια, δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα: Πρωινό σε μπουφέ και ξεκινάμε την περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα ιστορικά μνημεία της Νύμφης του Θερμαϊκού όπως ο Λευκός Πύργος, η Ροτόντα, η Καμάρα ( Αψίδα του Γαλέριου ) , τα βυζαντινά τείχη, τον πολιούχο της πόλης Άγιο Δημήτριο με την κρύπτη του και το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης όπου μεταξύ άλλων φυλάσσονται τα ανεκτίμητης ιστορικής αξίας κτερίσματα από τις ανασκαφές στους τάφους της Βεργίνας. Θα επισκεφθούμε τα κάστρα στην Άνω πόλη που διασώθηκε από την πυρκαγιά του 1917,  για να θαυμάσουμε πανοραμικά την πόλη με τον Θερμαϊκό κόλπο. Αργά το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Δείπνο και το βράδυ ακολουθεί ομαδική διασκέδαση.

3η μέρα: Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για Βεργίνα, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά τους αξιολογότερους Μακεδονικούς τάφους, ένας εκ των οποίων είναι και του Φιλίππου Β΄, τους οποίους έφερε στο φως η σκαπάνη του αρχαιολόγου Μ. Ανδρόνικου το 1977. Επίσκεψη στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο. Επιστροφή αργά το μεσημεράκι στη Θεσσαλονίκη και υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα: Πρωινό σε μπουφέ και αναχώρηση για την πανέμορφη Χαλκιδική. Θα επισκεφθούμε το γνωστό σπήλαιο των Πετραλώνων λίγο έξω από το ομώνυμο χωριό και σε υψόμετρο 250μ., στους πρόποδες  του βουνού Κάτσικα. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα σπήλαια με παλαιοντολογικό ενδιαφέρον.  Συνεχίζουμε για τα Νέα Μουδανιά μια πανέμορφη παραλιακή πόλη, όπου και θα γευματίσουμε προαιρετικά σε μια από τις πολλές παραθαλάσσιες ταβέρνες. Νωρίς το απόγευμα επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο.  Δείπνο και το βράδυ ομαδική διασκέδαση. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Μετά το πρωινό και ενώ έχουμε ετοιμάσει τις αποσκευές μας,  αναχωρούμε από τη Θεσσαλονίκη για το Δίον, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να ξεναγηθούμε στον αρχαιολογικό χώρο και στο μουσείο.  Το μεσημέρι παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα ύστερα από ενδιάμεσες στάσεις για ελεύθερο φαγητό και ξεκούραση.  Αργά το απόγευμα φθάνουμε στο σχολείο.

Άνευ χρεώσεως 1 συνοδός ανά 15 άτομα
Μεταφορές Με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο 48 θέσεων
Τι περιλαμβάνεται Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό και δείπνο.
Ξεναγό – συνοδό. Όλοι οι φόροι, ασφάλεια αστικής ευθύνης
Τι δεν περιλαμβάνεται Τα ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, οι είσοδοι σε χώρους που τυχόν επιλεγούν προς επίσκεψη (για χώρους υπό διαχείριση
του υπουργείου πολιτισμού ισχύει είσοδος άνευ χρεώσεως για τα μέλη της μαθητικής κοινότητας).
Γενικά Από τη Θεσσαλονίκη θα περιηγηθούμε στην Μακεδονία.

Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με τραίνο.

Η επιβάρυνση ανά άτομο ανέρχεται στα 30€.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA