Σχολική εκδρομή για Πύλο- Μεθώνη- Κυπαρισσία- Ολυμπία- Κατάκολο 64,00 € !

Σχολική εκδρομή για Πύλο- Μεθώνη- Κυπαρισσία- Ολυμπία- Κατάκολο 64,00 € !
Αναχώρηση από την Αθήνα στις 08:00 και άφιξη στην Πύλο περίπου στις 11:00. Η Πύλος είναι χτισμένη αμφιθεατρικά σε δύο λόφους σε σχέδια αξιωματικών του Γάλλου στρατηγού Maison. Το ξεχωριστό αρχιτεκτονικό σχέδιό της, έχει σαν βάση το έντονο νησιώτικο χρώμα, με τα διώροφα ασπρισμένα σπίτια, και τις καμάρες τους, που κάνουν τον επισκέπτη να νοιώθει ότι βρίσκεται σε ένα Αιγαιοπελαγίτικο νησί.  Κοντά στο λιμάνι μπορείτε να επισκεφτείτε το Νέο Κάστρο, ένα τούρκικο οχυρό του 1573 με θέα στο όρμο του Ναβαρίνου. Σε απόσταση 11 χλμ. βρίσκεται η πανέμορφη Μεθώνη με το καλοδιατηρημένο μεσαιωνικό κάστρο. Στη συνέχεια, επίσκεψη  στο Μυκηναϊκό ανάκτορο Επάνω Εγκλιανού (Ανάκτορο του Νέστορος). Από το οικοδόμημα σώζονται μόνο τα θεμέλια, αλλά η σαφήνεια του σχεδίου των κτιρίων που έφερε στο φως η ανασκαφή του πανεπιστημίου του Cincinnati θα σας βοηθήσει για ένα ταξίδι στο παρελθόν, όταν τα 90 καράβια του Νέστορα έφευγαν για την Τροία. Ολόγυρα από το ανάκτορο ανασκάφηκαν πολυάριθμοι θολωτοί τάφοι. Τα ευρήματα εκτίθενται στο αρχαιολογικό μουσείο της Χώρας. Αργά το απόγευμα, μεταφορά στη γραφική Κυπαρισσία , με την Άνω Πόλη, η οποία έχει κηρυχθεί παραδοσιακός διατηρητέος οικισμός και στη συνέχεια αναχώρηση για την  Ολυμπία. Διανυκτέρευση.
Αναχώρηση από το ξενοδοχείο γύρω στις 08:00 και μεταφορά στον αρχαιολογικό χώρο της Ολυμπίας.  Εδώ γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της αρχαίας Ελλάδας, οι Ολυμπιακοί, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν του Δία, ένας θεσμός με πανελλήνια ακτινοβολία και λάμψη από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα. Η πρώτη ανασκαφή στο χώρο διεξήχθη το 1829 από τη Γαλλική Επιστημονική Αποστολή στην Πελοπόννησο, με επικεφαλή το στρατηγό N. J. Maison. Τότε αποκαλύφθηκε μέρος του ναού του Δία και τμήματα των μετοπών που τον κοσμούσαν, πολλά από τα οποία μεταφέρθηκαν στο Μουσείο του Λούβρου. Γύρω στις 12:00, μεταφορά στην Ανδρίτσαινα, με το Ναό του Επικούρειου Απόλλωνα  (Μικρή Ακρόπολη) Ο ναός ανεγέρθηκε το δεύτερο μισό του 5ου αιώνα π.Χ. (420-410 π.Χ;) και αποδίδεται στον Ικτίνο, τον αρχιτέκτονα του Παρθενώνα. Στη συνέχεια,  στάση για ελεύθερο φαγητό στο Κατάκολο, με το γραφικό λιμάνι. Το απόγευμα, επίσκεψη στο ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ κι έπειτα, επιστροφή στην Αθήνα.
  • Σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο στην αποκλειστική σας διάθεση καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού (3 μέρες)
  • 1 διανυκτέρευση  σε ξενοδοχείο 3*. Διαμονή σε βάση τρίκλινων και τετράκλινων δωματίων με ημιδιατροφή (πρωινό & δείπνο σε μπουφέ) στο ξενοδοχείο.
  • Τις εκδρομές όπως περιγράφονται στο αναλυτικό πρόγραμμα.
  • 2 δωρεάν συμμετοχές σε δίκλινο δωμάτιο με συμμετοχή 32 πληρωτέων συμμετοχών.
  • Ατομική απόδειξη με ΦΠΑ
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης
  •  Την είσοδο σε Μουσεία & Αρχαιολογικούς χώρους.
  • Οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα ή αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σχολική εκδρομή για Πύλο- Μεθώνη- Κυπαρισσία- Ολυμπία- Κατάκολο 64,00 € !

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA