Ρόδος: Μεσαιωνική πόλη – Λίνδος – Φιλέρημος – Πεταλούδες

Μεσαιωνική πόλη – Λίνδος – Φιλέρημος – Πεταλούδες

1η ημέρα: Αθήνα – Ρόδος Συγκέντρωση στο σχολείο μας αργά το μεσημεράκι και μεταφορά στο λιμάνι. Αναχώρηση με το πλοίο για Ρόδο.

2η ημέρα: Ρόδος Άφιξη στη Ρόδο νωρίς το πρωί και ξεκινούμε αμέσως την ξενάγησή μας στη Μεσαιωνική πόλη. Θα επισκεφθούμε το Λόφο του Μόντε Σμίθ με τα ερείπια της αρχαίας Ακρόπολης, του Ναού του Απόλλωνα και του Αρχαίου Σταδίου απ’ όπου θα έχουμε την ευκαιρία  να θαυμάσουμε πανοραμικά την Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου, της πόλης των Ιπποτών του τάγματος του Αγ. Ιωάννου με το περίφημο παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, όπου ανηφορίζοντας την οδό των Ιπποτών, νιώθεις το χρόνο σταματημένο. Επίσης θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο, το Μαντράκι και το Ενυδρείο. Μεταφορά στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Λίνδος Μετά το πρόγευμα, συνεχίζουμε την γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμαστε το ανατολικό τμήμα του. Περνώντας από το κοσμοπολίτικο θέρετρο Φαληράκι, με τα περίφημα εργαστήρια κεραμικών του, φθάνουμε στη γραφική Λίνδο με την παραδοσιακή νησιώτικη αρχιτεκτονική. Ακολουθώντας διαδρομές δαιδαλώδεις θα φτάσουμε ως την αρχαία Ακρόπολη, μάρτυρα της πολυτάραχης ιστορίας του νησιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Κάμειρος – Φιλέρημος – Πεταλούδες Πρωινό και αναχωρούμε   για επίσκεψη του δυτικού τμήματος του νησιού, τα ερείπια της αρχαίας Καμείρου, τη Φιλέρημο και την πανέμορφη κοιλάδα με τις πεταλούδες, μοναδικό βιότοπο της πεταλούδας Panaxia Quantripunctaria. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα:  Ρόδος – Αθήνα Μετά το πρόγευμα προτείνουμε μια περιήγηση στην αγορά της Ρόδου για τιs τελευταίες αγορές μας. Αργά το μεσημεράκι μεταφερόμαστε στο  λιμάνι της Ρόδου απ’ όπου αναχωρούμε για Πειραιά.

6η ημέρα: Αθήνα Άφιξη Πειραιά νωρίς το πρωί, επιβίβαση στα λεωφορεία και μεταφορά στο σημείο εκκίνησης.

Άνευ χρεώσεως 1 συνοδός ανά 15 άτομα
Μεταφορές Με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο 48 θέσεων στην Αθήνα και το νησί, εισιτήρια πλοίου σε τετράκλινη καμπίνα. Επιβάρυνση αεροπορικού εισιτηρίου από 140 ευρώ ανά άτομο.
Τι περιλαμβάνεται Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων με πρωινό και δείπνο σε κεντρικό ξενοδοχείο.
Ασφάλεια αστικής ευθύνης
Τι δεν περιλαμβάνεται Τα ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, οι είσοδοι σε χώρους που τυχόν επιλεγούν προς επίσκεψη (για χώρους υπό διαχείριση του υπουργείου πολιτισμού ισχύει είσοδος άνευ χρεώσεως για τα μέλη της μαθητικής κοινότητας).
Γενικά Κλασσικός και όχι άδικα προορισμός η Ρόδος με πλοίο ή αεροπλάνο (με την πρόσθετη επιβάρυνση της διαφοράς αεροπορικού – ακτοπλοϊκού) ανάλογα την διαθεσιμότητα των μέσων συγκοινωνίας!!!

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA