Πάσχα στην πανέμορφη Μάλτα!

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Μακεδονία και πτήση με την Air Malta για μια διαδρομή που θα κρατήσει περίπου 1 ½ ώρα. Άφιξη στο αεροδρόμιο Luqa και αμέσως μετά θα κατευθυνθούμε με τη βοήθεια της τοπικής ξεναγού για την ξενάγηση στην περίφημη πρωτεύουσα του τάγματος των Ιπποτών του Αγ. Ιωάννη, τη Βαλέττα. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Θα περπατήσουμε στα στενά γραφικά δρομάκια και θα απολαύσουμε τα στοιχεία μιας άλλης εποχής. Θα θαυμάσουμε τους κήπους Μπαράκα, απ’ όπου θα δούμε την πανοραμική θέα των δύο φυσικών λιμανιών της Μάλτας και των τριών ιστορικών πόλεων που συνδέονται με τις δύο μεγάλες πολιορκίες του 1565 και 1942. Ελεύθερος χρόνος στη διάθεση σας. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας θα ξεκινήσουμε τη ξενάγηση μας στο γεωγραφικό κέντρο της Μάλτα. Θα επισκεφτούμε τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό της Μοστα με τον μεγαλύτερο τρούλο στο νησί και στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο Εθνικό Πάρκο Τα Αλί, όπου θα επισκεφθούμε το φημισμένο εργοστάσιο παραγωγής φυσητού γυαλιού καθώς και το εργαστήριο αργυροχρυσοχοίας. Στη συνέχεια θα μεταφερθούμε στο λόφο του Ραμπάτ για την επίσκεψη στη σιωπηλή πολιτεία Mdina, που είναι οχυρωμένη σε απόρθητο κάστρο και είχε διατελέσει στο Μεσαίωνα πρωτεύουσα του νησιού. Θα περπατήσουμε στα πλακόστρωτα μεσαιωνικά δρομάκια για να δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό, ξεκινούμε για την ολοήμερη εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο. Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη σπηλιά όπου κατοικούσε η νύμφη Καλυψώ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, μεταφορά στην Βαλλέττα για την λειτουργία της Ανάστασης, διανυκτέρευση.
Μετά το πρωινό μας, θα γνωρίσουμε τις καταπληκτικές περιοχές των 3 πόλεων (The three cities) ένα μοναδικό σύμπλεγμα αρχιτεκτονικών κατασκευών κάστρων, κατοικιών και σημαντικών κτιρίων, κτισμένα σε μια συγκλονιστική θέση στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.
Δευτέρα 21 Απριλίου Μάλτα - Θες/νίκη (00:20 - 02:55 ξημερώματα Τρίτης 22/4) Μετά το πρωινό μας, ελεύθερη μέρα στη διάθεσή σας. Το βράδυ μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. (Τα δωμάτια μας παραδίνονται στις 12 μ.μ.).
  • Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης.
  • Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο της επιλογής σας.
  • Εμπειρότατοι συνοδοί / ξεναγοί, απόλυτα ενημερωμένοι και γνώστες της τοπικής κουλτούρας.
  •  Όλες οι εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα.
  • Τέσσερα (4) πρωινά στη μορφή πλουσιότατου ανοικτού μπουφέ.
  • Μεταφορές από/προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
  • Αεροπορικά εισιτήρια με την AIR MALTA: Θεσ/νίκη - Μάλτα - Θες/νίκη με απευθείας πτήση
  • Φόροι αεροδρομίων 100 €. Ποτά στα γεύματα, είσοδοι σε επισκεπτόμενους χώρους, φιλοδωρήματα κλπ και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άτομα *
 

ESPAESPAESPA