Κρήτη: Περιοχή Ηρακλείου

Ηράκλειο

1η ημέρα: Αθήνα – Ηράκλειο Πρωινή συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Ηράκλειο. Άφιξη, μεταφορά στο ξενοδοχείο και ελεύθερο υπόλοιπο για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Κνωσός – Αρχαιολογικό μουσείο Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού  όπου θα θαυμάσουμε ότι απέμεινε  από τα περίφημα Μινωικά ανάκτορα. Τα πολυάριθμα, εξαιρετικής τέχνης, ευρήματα από το ανάκτορο, φυλάσσονται στο Μουσείο του Ηρακλείου. Στη συνέχεια μεταφορά στο Ηράκλειο, όπου θα περάσουμε από τον Τάφο του Νίκου Καζαντζάκη και θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ρέθυμνο- Αρκάδι
Πρωινό και αναχώρηση για το Ρέθυμνο με το γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι  και την περίφημη Φορτέτσα η οποία ορθώνεται  πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο στη Δυτική πλευρά της πόλης. Ελεύθερη ώρα για βόλτες και ξεκούραση. Μετά το μεσημέρι μεταβαίνουμε στο Αρκάδι όπου βρίσκεται η ομώνυμη ιστορική μονή του Αρκαδίου που κτίστηκε τον 14αι μ.Χ από τον αυτοκράτορα του Βυζαντίου Ηράκλειτο. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και υπόλοιπο ελεύθερο. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Άγιος Νικόλαος Πρωινό και αναχώρηση για  τον Άγιο Νικόλαο, ένα γραφικό, δημοφιλές θέρετρο στον κόλπο του Μιραμπέλλου. Θα περπατήσουμε στο χώρο του λιμανιού που είναι γεμάτος δραστηριότητα καθώς εστιατόρια και καφετέριες δημιουργούν μια κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα χωρίς όμως η πόλη να χάνει το παραδοσιακό της χρώμα. Ελεύθερος χρόνος στην πόλη και αργά το μεσημεράκι επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Χερσόνησος – Αθήνα Πρωινό και αναχώρηση νωρίς το μεσημεράκι από το ξενοδοχείο για την πόλη, όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για  τις τελευταίες μας αγορές, βόλτες και φαγητό προαιρετικά. Αργά το απόγευμα μεταφορά στο λιμάνι, επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Πειραιά. Νωρίς το πρωί, άφιξη Πειραιά και μεταφορά στο σχολείο.

Άνευ χρεώσεως Συνοδοί καθηγητές με αναλογία 1 για κάθε 15 μαθητές.
Μεταφορές Μινωικές για Ηράκλειο, σύγχρονο λεωφορείο, ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή Γούβες Ηρακλείου με ημιδιατροφή (πρωινό μπουφέ και δείπνο)
Τι περιλαμβάνεται Αεροπορικού τύπου καθίσματα από Πειραιά προς Ηράκλειο μετά επιστροφής, λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου, ασφάλεια αστικής ευθύνης και όλους τους φόρους
Τι δεν περιλαμβάνεται Τα ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, οι είσοδοι σε χώρους που τυχόν επιλεγούν προς επίσκεψη (για χώρους υπό διαχείριση του υπουργείου πολιτισμού ισχύει είσοδος άνευ χρεώσεως για τα μέλη της μαθητικής κοινότητας).
Γενικά Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με αεροπλάνο με την αντίστοιχη επιβάρυνση, επίσης μπορεί να παραταθεί ή να συντομευθεί η διάρκεια παραμονής.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA