Κρήτη: Περιοχή Χανίων

Χανιά

1η ημέρα: Αθήνα – Χανιά Συγκέντρωση στο σχολείο και μεταφορά στο λιμάνι του Πειραιά. Επιβίβαση στο πλοίο και αναχώρηση για Χανιά. Άφιξη και μεταφορά στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια. Ελεύθερος χρόνος για μια πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

2η ημέρα: Χανιά – Ακρωτήρι Πρωινό και ξεκινάμε για την περιήγησή μας στην πόλη των Χανίων. Θα δούμε το Τζαμί των Γενιτσάρων, την παλιά Βενετσιάνικη εκκλησία, τον προμαχώνα του Σαν Σαλβατόρε, την Βενετσιάνικη Λότζια και την εκκλησία του Αγίου Φραγκίσκου, το Αρχαιολογικό και το Ναυτικό Μουσείο. Στην συνέχεια συνεχίζουμε για την Χερσόνησο, γνωστή με το όνομα Ακρωτήρι όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων και θα επισκεφθούμε το σπίτι του Ελ. Βενιζέλου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

3η ημέρα: Ομαλός – Φαράγγι Σαμαριάς Πρωινό και αναχώρηση για το οροπέδιο του Ομαλού. Στη διαδρομή μας αφού περάσουμε από τα Πορτοκαλοχώρια και το χωριό Λάκκοι, φθάνουμε στο νότιο μύχο του οροπεδίου όπου υπάρχει το Ξυλόσκαλο το οποίο αποτελεί την κύρια πρόσβαση-είσοδο για τον Εθνικό Δρυμό Λευκών Ορέων, το περίφημο Φαράγγι της Σαμαριάς. Από δω θα θαυμάσουμε  το μαγευτικό και τραχύ τοπίο καθώς μπροστά μας ανοίγεται  το μονοπάτι που οδηγεί στο νότιο τμήμα του Φαραγγιού, Αγία Ρούμελη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.

4η ημέρα: Ρέθυμνο – Αρκάδι Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Ρέθυμνο με το γραφικό Βενετσιάνικο λιμάνι  και την περίφημη Φορτέτσα η οποία ορθώνεται  πάνω σε βράχο στο λόφο Παλαιόκαστρο στη Δυτική πλευρά της πόλης. Ελεύθερος χρόνος για βόλτες και ξεκούραση. Μετά το μεσημέρι μεταβαίνουμε στο Αρκάδι όπου βρίσκεται η ομώνυμη ιστορική μονή του Αρκαδίου. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, διανυκτέρευση.

5η ημέρα: Κνωσός – Ηράκλειο Πρωινό και αναχώρηση για τον Αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού. Στη συνέχεια μεταβαίνουμε στο Ηράκλειο όπου θα περάσουμε από τον Τάφο του Νίκου Καζαντζάκη και θα επισκεφθούμε το αρχαιολογικό μουσείο της πόλης. Στην συνέχεια μεταφορά στο λιμάνι και αναχώρηση για Πειραιά. Άφιξη νωρίς το πρωί και μεταφορά στο σχολείο.

Άνευ χρεώσεως Συνοδοί καθηγητές με αναλογία 1 για κάθε 15 μαθητές.
Μεταφορές Blue star  για Χανιά, σύγχρονο λεωφορείο, ξενοδοχείο 4 αστέρων στην περιοχή Χανίων με ημιδιατροφή (πρωινό μπουφέ και δείπνο)
Τι περιλαμβάνεται Αεροπορικού τύπου καθίσματα από Πειραιά προς Χανιά μετά επιστροφής, λεωφορείο καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδίου, ασφάλεια αστικής ευθύνης και όλους τους φόρους
Τι δεν περιλαμβάνεται Τα ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, οι είσοδοι σε χώρους που τυχόν επιλεγούν προς επίσκεψη (για χώρους υπό διαχείριση του υπουργείου πολιτισμού ισχύει είσοδος άνευ χρεώσεως για τα μέλη της μαθητικής κοινότητας).
Γενικά Το πρόγραμμα μπορεί να εκτελεσθεί και με αεροπλάνο με την ανάλογη επιβάρυνση.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA