Κέρκυρα

Κέρκυρα

1ημέρα: Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα Πρωινή συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου μας και αναχώρηση για την Ηγουμενίτσα με ενδιάμεσες στάσεις. Επιβίβαση στο ferry boat και μετά από 1,5 ώρα περίπου φθάνουμε στο  νησί των Φαιάκων. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

2η μέρα: Κέρκυρα Ξενάγηση Πρωινό και ακολουθεί ξενάγηση της πόλης. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγιου Σπυρίδωνα, το μοναδικό στην Ευρώπη μουσείο ασιατικής τέχνης στα παλαιά ανάκτορα. Θα δούμε επίσης την δημοτική πινακοθήκη,  και το πολυγωνικό βενετικό πηγάδι. Στην συνέχεια αφού περπατήσουμε στα γραφικά πλακόστρωτα καντούνια της παλιάς πόλης, καταλήγουμε στο περίφημο Λιστόν. Μπροστά μας ξετυλίγεται  η Σπιανάδα και απέναντι δεσπόζει το παλιό φρούριο. Το μεσημέρι ελεύθερο γεύμα σε ένα από τα πολλά μαγαζιά, που βρίσκονται γύρω της. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε το χωριό Πέλεκα. Ένα παραδοσιακό χωριό κτισμένο σ’ έναν από τους ωραιότερους λόφους του νησιού. Διαθέτει υπέροχη θέα, καθώς βρίσκεται σε υψόμετρο 220 μ., ενώ συνδυάζει μοναδικά τη καταπράσινη φύση με τα εκπληκτικά ακρογιάλια. Υπόλοιπο της μέρας ελεύθερο, διανυκτέρευση.

3η μέρα: Δασιά – Παλαιοκαστρίτσα Μετά το πρόγευμα, συνεχίζουμε τη γνωριμία μας με το νησί, επισκεπτόμενοι το βόρειο τμήμα του. Θα περάσουμε από την Δασσιά και θα καταλήξουμε στην περίφημη Παλαιοκαστρίτσα την τουριστικότερη ίσως περιοχή του νησιού. Θα επισκεφθούμε το επιβλητικό μοναστήρι της Θεοτόκου πάνω στην κορυφή του ομώνυμου λόφου. Στην συνέχεια μετάβαση στην πόλη όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

4ημέρα: Αχίλλειον-Ποντικονήσι Μετά το πρωινό μας θα αναχωρούμε για το Γαστούρι, όπου θαυμάσουμε το εντυπωσιακό ανάκτορο που έκτισε η βασίλισσα της Αυστρίας Ελισάβετ, το εκπληκτικό Αχίλλειον, ένας υπέροχος χώρος με αναγεννησιακές τοιχογραφίες και αγάλματα, με αυτό του Αχχιλέα να προεξέχει, προτομές των εννέα μουσών αλλά και διάσημων φιλοσόφων καθώς και ένα κατάφυτο κήπο με πεζούλια. Μετά αναχωρούμε για την αριστοκρατική συνοικία της πόλης το Κανόνι, όπου μπορεί κανείς να απολαύσει την μοναδική θεά που απλώνεται μπροστά του. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

5η μέρα: Κέρκυρα- Ηγουμενίτσα Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό μας αναχωρούμε από την Κέρκυρα και με ferry boat περνάμε απέναντι στην Ηγουμενίτσα. Συνέχεια του ταξιδιού μας για την πόλη μας με ενδιάμεσες στάσεις για ελεύθερο φαγητό και ξεκούραση. Άφιξη αργά το βράδυ στο χώρο του σχολείου μας.

Άνευ χρεώσεως 1 συνοδός ανά 15 άτομα
Μεταφορές Με σύγχρονο τουριστικό λεωφορείο 48 θέσεων
Τι περιλαμβάνεται Διαμονή 2 διανυκτερεύσεων με πρωινό και δείπνο.

Ξεναγό – συνοδό. Όλοι οι φόροι, ασφάλεια αστικής ευθύνης

Τι δεν περιλαμβάνεται Τα ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, οι είσοδοι σε χώρους που τυχόν επιλεγούν προς επίσκεψη (για χώρους υπό διαχείριση του υπουργείου πολιτισμού ισχύει είσοδος άνευ χρεώσεως για τα μέλη της μαθητικής κοινότητας).
Γενικά Παραδοσιακός προορισμός μαθητικών εκδρομών η Κέρκυρα με το ιδιαίτερο χρώμα μας παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής. Έγκαιρη κράτηση εξασφαλίζει διαμονή εγγύτερα στον αστικό ιστό που διευκολύνει τις βόλτες στην πόλη.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA