Χρυσό Τρίγωνο Ινδίας

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και πτήση μέσω ενδιάμεσου σταθμού για το Δελχί. Διανυκτέρευση στο αεροσκάφος.
Άφιξη τα ξημερώματα στο πολύχρωμο Δελχί, πρωτεύουσα της Ινδίας. Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας, τακτοποίηση στα δωμάτια, πρωινό και αργότερα θα ξεκινήσει η σημερινή μας ξενάγηση στα κυριότερα αξιοθέατα της πόλης. Το Δελχί χωρίζεται στο Παλιό με τα Μεσαιωνικά παζάρια, μέγαρα-αρχιτεκτονικά κοσμήματα, τζαμιά, ναοί και ιερά σχηματίζουν έναν πυκνό αστικό ιστό που εύστοχα έχει χαρακτηριστεί ο «μικρόκοσμος της Ινδίας» και το Νέο Δελχί με τις μοντέρνες ανέσεις των σύγχρονων πόλεων, δίνει την εικόνα μιας δυναμικής μεγαλούπολης που ξέρει να φλερτάρει τόσο με την παράδοση όσο και με το high tech. Ξεκινώντας από το παλιό Δελχί Θα περάσουμε από το Κόκκινο φρούριο, από τα πιο σημαντικά μνημεία της Ινδίας. Πάνω στις όχθες του ποταμού Yamuna, το επιβλητικό παλάτι-οχυρό από κόκκινη πέτρα χτίστηκε το 1648 από τον Shahjahan (τον πρώτο Mughal αυτοκράτορα) που έχτισε και το Ταζ Μαχάλ, όταν μετατόπισε την πρωτεύουσά του από την Άγρα στο Δελχί, το μεγαλύτερο και πιο γνωστό τζαμί Τζαμά Μασγίντ (Jama Masjid) που ολοκληρώθηκε το 1.656 μ.Χ. και στην αυλή του μπορεί να χωρέσει έως και 25.000 άτομα. Θα συνεχίσουμε την ξενάγησή μας με τον Νέο Δελχί όπου μεταξύ των άλλων θα δούμε στο Pαστραπάτε Mπαβάν το επιβλητικό Προεδρικό Mέγαρο, την πύλη της Ινδίας, το μιναρέ Κουτάπ Μινάρ, το ψηλότερο μονολιθικό πύργο στον κόσμο, το Raj Ghat - τόπο αποτέφρωσης του Μαχάτμα Γκάντι καθώς και το μνημείο του. Τέλος θα επισκεφθούμε τον τάφο του Μογγόλου αυτοκράτορα Χουμαγιούν και το ναό του Λωτού. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την Άγκρα , Άφιξη στην παλιά πρωτεύουσα της Ινδίας όπου δεσπόζει το θρυλικού Tαζ Mαχάλ. Επίσκεψη στο μαυσωλείο του Itimad Ud-Daula που συχνά το αποκαλούν το μικρό Tαζ λόγω της κατασκευής και της αρχιτεκτονικής του . Στη συνέχεια μεταφορά στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Η μέρα μας ξεκινάει με την περιήγηση στην πόλη, όπου την παράσταση κλέβει το πολύ-φωτογραφημένο μαυσωλείο Tαζ Mαχάλ, με την τέλεια αρχιτεκτονική του και τις αξεπέραστες ένθετες διακοσμήσεις του. Ξεκίνησε να χτίζεται το 1.632 και ολοκληρώθηκε το 1.653 από το σουλτάνο Σαχ Tζεχάν, στη μνήμη της τρίτης γυναίκας του Mπουμτάτζ Mαχάλ. Tο Tαζ Mαχάλ που περιλαμβάνει τους τάφους του αυτοκρατορικού ζεύγους, θεωρείται ένα από τα ωραιότερα αρχιτεκτονικά μνημεία του κόσμου και από το 1.983 συμπεριλαμβάνεται από την Unesco στα παγκόσμια μνημεία κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος για να περπατήσετε στην παλιά μογγολική πρωτεύουσα της Ινδίας. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Αφήνουμε πίσω μας την πόλη της Άγκρα και συνεχίζουμε οδικώς για τη Τζαιπούρ, την "ροζ πόλη". Στη διαδρομή θα επισκεφθούμε το χωριό Αμπανέρι και την πόλη Φατεχπούρ Σικρί, την οποία έκτισε ο Γκουτζαράτ Ακμπάρ. Θα περιηγηθούμε τα μνημεία της, μεταξύ των οποίων είναι και το Buland Darwaza – ένα καταπληκτικό κομμάτι αρχιτεκτονική ύψους 54 μέτρων – όπου προστέθηκε πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση του τζαμιού ως «Αψίδα της Νίκης» για να τιμήσουν την εκστρατεία του Γκουτζαράτ Άκμπαρ. Άφιξη και εγκατάσταση στο ξενοδοχείο. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Σήμερα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας με jeep και ελέφαντες , από την πόλη Αμπέρ όπου και θα επισκεφτούμε το περίφημο κάστρο, ένα από τα κύρια αξιοθέατα στην περιοχή, χτισμένο από κόκκινο ψαμμίτη και μάρμαρο. Επιστροφή στην Τζαιπούρ όπου και θα ξεναγηθούμε στα κυριότερα μνημεία της όπως το κτήριο ορόσημο της πόλης «Παλάτι των Ανέμων», το αστεροσκοπείο Tζαντάρ Mαντάρ, το Κυβερνείο και όλα αυτά, με φόντο το ζωηρό χρώμα των κτιρίων και το πολύχρωμο χάος στους δρόμους. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Οδικώς θα επιστρέψουμε στο Δελχί για να ολοκληρώσουμε τη γνωριμία με τη χώρα. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.
Νωρίς το πρωί, μεταφορά στο αεροδρόμιο και πτήση με ενδιάμεση αλλαγή αεροσκάφους. Άφιξη αυθημερόν στην Αθήνα.
  • Έμπειρος αρχηγός/συνοδός από την Ελλάδα
  • Κλιματιζόμενα λεωφορεία για τις μετακινήσεις από/προς τα αεροδρόμια και για όλες τις εσωτερικές μετακινήσεις του προγράμματος
  • Αεροπορικά εισιτήρια σε οικονομική θέση μέσω ενδιάμεσου σταθμού
  • Ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης
  • Διαμονή σε ξενοδοχεία 5* Deluxe με πρωινό και δείπνο καθημερινά στα εστιατόρια των ξενοδοχείων (πρωινό & την 1η μέρα, κατά την άφιξη, δώρο του γραφείου μας!)
  • Επισκέψεις, περιηγήσεις, εκδρομές, όπως περιγράφονται στο πρόγραμμα
  • Φόροι αεροδρομίων, φιλοδωρήματα/αχθοφορικά, ατομική ασφαλιστική κάλυψη € 390. Βίζα εισόδου στην Ινδία 50 € περίπου.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άτομα *
 

ESPAESPAESPA