Μαλαισία

Εξαιρετικά ποικιλόμορφος προορισμός με πανέμορφους κοραλλιογενείς υφάλους, απέραντες αμμουδιές, καταπράσινους λόφους, πανύψηλα βουνά, λίμνες, συμπλέγματα ποταμών κατάλληλων για rafting, καθώς και αχανείς εκτάσεις ζούγκλας και τροπικών δασών τα γνωστά σε όλους rain forests.

Το ιστορικό παρελθόν είναι εμφανέστατο στη μεγαλοπρεπή αποικιακή αρχιτεκτονική της Τζωρτζτάουν (Πενάνγκ) και της Μελάκα, και η αγάπη του πλούσιου έθνους για την πρόοδο φαίνεται καθαρά στα λαμπερά, φουτουριστικά τους κτίρια.

Ομόσπονδο κράτος της νοτιοανατολικής Ασίας. Αποτελείται από τα 11 κρατίδια της Χερσονήσου της Μαλαισίας και από το Σαραβάκ και το Σαμπά. Αποτελεί το νότιο άκρο της χερσονήσου της Μάλακα και συνορεύει βόρεια με την Ταϊλάνδη. Τα εδάφη του Σαραβάκ και Σαμπά αποτελούν το βόρειο μέρος του νησιού Βόρνεο (Ινδονησία) μεταξύ της Θάλασσας της Νότιας Κίνας στα δυτικά, της θάλασσας του Σουλού στα βόρεια και της θάλασσας της Κελέβης στα ανατολικά.

Λανγκάουι – το νησί της Μαλαισίας
Το όνομα LANGKAWI έχει δύο πιθανές προελεύσεις. Πρώτο πιστεύεται ότι σχετίζεται με το βασίλειο των LANGKASUKA που ιδρύθηκε τον 1ο μ.Χ. αιώνα και δεύτερον είναι ο συνδυασμός των λέξεων HELANG που σημαίνει αετός και KAWI που σημαίνει κόκκινο – καφέ στα Μαλαισιανά.
Το Λανγκάουι είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά της Μαλαισίας. Από το 1987 όπου χορηγήθηκε στο νησί αφορολόγητο καθεστώς, υπήρξε τεράστια ανάπτυξη του τουρισμού. Οι επισκέπτες από όλο τον κόσμο μπορούν να θαυμάσουν την μαγευτική ομορφιά του. Το νησί διαθέτει εγκαταστάσεις παγκοσμίου επιπέδου τουριστικά θέρετρα και εστιατόρια.
Οι όμορφες παραλίες με την λευκή άμμο το γαλήνιο νερό και η ανεξερεύνητη ενδοχώρα απαρτίζουν την εικόνα του τροπικού παραδείσου.

Πληροφορίες
Κλίμα: είναι ζεστό και υγρό. Την νύχτα είναι πιο δροσερό. Η πιο υγρή περίοδος είναι Απρίλιο-Μάιο και Οκτώβριο-Δεκέμβριο.

Ρουχισμός
Καλοκαιρινός, ελαφριά ανοιχτόχρωμα ρούχα, καπέλο, γυαλιά ηλίου, αντηλιακή κρέμα.

Ταξιδιωτικά έγγραφα
Απαραίτητο διαβατήριο νέου τύπου, το οποίο θα πρέπει να ισχύει το λιγότερο 6 μήνες από την είσοδο στη χώρα.
Για τους Έλληνες υπήκοους, δεν είναι απαραίτητη η έκδοση Βίζας.

Γλώσσα
Επίσημη γλώσσα είναι η Μαλαισιανή, μπορείτε να επικοινωνήσετε άνετα στην Αγγλική διάλεκτο.

Νόμισμα
Νόμισμα της χώρας είναι το RINGG (MYR) και η ισοτιμία με το ευρώ είναι 1 € = 4,7 MYR περίπου.

Ώρα
Η διαφορά ώρας ανάμεσα Ελλάδα και Λανγκάουι είναι +6 ώρες το χειμώνα και +5 ώρες το καλοκαίρι.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ
Τα εμβόλια δεν είναι απαραίτητα. Προτείνουμε να έχετε μαζί σας ένα προσωπικό φαρμακείο.
Το νερό δεν είναι πόσιμο. Πίνετε μόνο εμφιαλωμένο.
Να φυλάτε στο χρηματοκιβώτιο ή στη θυρίδα του ξενοδοχείου το διαβατήριο, τα χρήματα, τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα και τυχόν τιμαλφή ώστε να μην τα μεταφέρετε μαζί σας.

Διατροφή
Όλα τα ξενοδοχεία έχουν τα εστιατόρια τους που καλύπτουν όλα τα γούστα των πελατών. Η μαλαισιανή κουζίνα έχει την πρώτη ζήτηση, ακολουθεί η κινέζικη και η ταϋλανδέζικη. Υπάρχουν επίσης πολλά εστιατόρια με θαλασσινά εκτός των τουριστικών θέρετρων καθώς και εστιατόρια με ιταλική και διεθνή κουζίνα.

Οι μετακινήσεις γίνονται με ταξί ή ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα.

Το ρεύμα είναι 220 Volt αλλά εάν κάνετε χρήση ηλεκτρικών ή ηλεκτρονικών συσκευών, να μεταφέρετε μαζί σας ένα προσαρμογέα (adaptor).

Ως πρός τις αγορές σας, μπορείτε να αγοράσετε είδη λαϊκής τέχνης της Ασιατικής κουλτούρας αντιγραφές ειδών ρουχισμού και υφάσματα μπατικ. Το παζάρι αποτελεί πάντα σημείο επικοινωνίας για τις αγορές σας.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
 

ESPAESPAESPA