Μπάρι – Πομπηία – Νάπολη – Ρώμη – Βατικανό – Αγκόνα

Ιταλία: Μπάρι – Πομπηία – Νάπολη – Ρώμη – Βατικανό – Αγκόνα

7 ημέρες με πλοίο – λεωφορείο
1η ημέρα: ΑΘΗΝΑ – ΠΑΤΡΑ Πρωινή συγκέντρωση στο χώρο του σχολείου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Πάτρα. Άφιξη, επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες ΑΒ4 και αναχώρηση για Μπάρι. Διανυκτέρευση Εν πλω.

2η ημέρα: ΜΠΑΡΙ – ΠΟΜΠΗΪΑ – ΝΑΠΟΛΗ Άφιξη στο Μπάρι και αναχώρηση για τον αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας. Θα δούμε τον αρχαίο ναό του Απόλλωνα και της Αρτέμιδος, το Φόρουμ, την Πύλη του Νέρωνα, το Ιπποδάμειο πολεοδομικό σύστημα, τις κατοικίες των αρχόντων, τα λουτρά. Επόμενος σταθμός η Νάπολη, διανυκτέρευση στην παραλιακή πλευρά της πόλης, δείπνο στο ξενοδοχείο.

3η ημέρα: ΝΑΠΟΛΗ – ΡΩΜΗ Μετά το πρωινό μας στο ξενοδοχείο ακολουθεί ο γύρος της πόλης. Ελεύθερο γεύμα στο κέντρο της Νάπολης. Αναχώρηση για την Ρώμη, άφιξη αργά το απόγευμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, δείπνο & διανυκτέρευση. Πρώτη γνωριμία  με την αιώνια πόλη.

4η ημέρα: ΡΩΜΗ Πρωινό και αρχίζει η ξενάγησή μας στην πόλη όπου όλο το κέντρο της είναι ένα τεράστιο μουσείο στο οποίο μπορεί εύκολα κανείς να αναγνωρίσει τις επιδράσεις της Ελληνικής κλασσικής αρχαιότητας.  Θα δούμε το μεγαλοπρεπές Κολοσσαίο, την Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά, το Καπιτώλιο, την Πιάτσα Βενέτσια και στην συνέχεια θα δούμε το αρχαίο Ρωμαϊκό Πάνθεον της Ρώμης, εξαιρετικής κατασκευής, ελεύθερο γεύμα. Το απόγευμα πεζοί θα περιηγηθούμε την Πιάτσα ντι Σπάνια, όπου γίνονται οι περίφημες επιδείξεις μόδας. Θα περάσουμε από τη Βία ντέι Κοντότι, όπου βρίσκονται όλοι οι διάσημοι οίκοι υψηλής ραπτικής. Εκεί βρίσκεται και το πιο διάσημο και παλιό καφέ της πόλης, που δεν είναι άλλο από το καφέ Γκρέκο. Τέλος θα καταλήξουμε στην Πιάτσα ντελ Πόπολο, όπου βρίσκεται ένας από τους δώδεκα αιγυπτιακούς κίονες που υπάρχουν στην πόλη. Λίγα μέτρα πιο πέρα κυλάει το ποτάμι της Ρώμης ο Τίβερης μια εικόνα που σίγουρα θα μας μείνει αξέχαστη. Διανυκτέρευση και δείπνο στο ξενοδοχείο μας.

5η ημέρα: ΡΩΜΗ – ΜΟΥΣΕΙΑ ΒΑΤΙΚΑΝΟΥ – ΚΑΤΑΚΟΜΒΕΣ Πρόγευμα και θα μεταφερθούμε στο ανεξάρτητο κρατίδιο του Βατικανού, όπου βρίσκεται η Βασιλική του Αγίου Πέτρου (η μεγαλύτερη εκκλησία του κόσμου).Θα ξεναγηθούμε στην εκκλησία και θα δούμε την θεσπέσια κατασκευή του Μιχαήλ Άγγελου την περίφημη Πιετά και τον μπρούτζινο τεράστιο άμβωνα του Μπερνίνι. Στην συνέχεια θα μεταφερθούμε στα Μουσεία του Βατικανού, όπου θα δούμε τις αίθουσες των γλυπτών, των χαλιών, των παπύρων, των αυτοκρατόρων και θα καταλήξουμε στην διάσημη Καπέλα Σιξτίνα με τις τοιχογραφίες του Ραφαήλ και του Μιχαήλ Αγγέλου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τις Κατακόμβες του Αγίου Καλλίστου, όπου θα δούμε τις Κρύπτες των Παπών, την κρύπτη της Αγίας Καικιλίας, τους τάφους των πρώτων Χριστιανών και τους διαδρόμους με τα Κουμπικουλι των θυσιών. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά της Ρώμης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας,  διανυκτέρευση και δείπνο.

6η ημέρα : ΡΩΜΗ – ΑΝΚΟΝΑ Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για την Αγκόνα. Επιβίβαση στο πλοίο τακτοποίηση στις καμπίνες και απόπλους για Πάτρα.

7η ημέρα : ΠΑΤΡΑ – ΑΘΗΝΑ Άφιξη στις στο λιμάνι της Πάτρας, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για Αθήνα.. Άφιξη στο σχολείο μας αργά το απόγευμα.

Άνευ χρεώσεως 1 ανά 15 για τους συνοδούς καθηγητές
Μεταφορές Σύγχρονο λεωφορείο, Superfast ferries
Τι περιλαμβάνεται Διαμονή 4 διανυκτερεύσεων σε ξενοδοχείο με πρωινό και δείπνο είτε στο ξενοδοχείο είτε κοντά σε αυτό. Διαμονή σε 4κλινες εσωτερικές καμπίνες μετ’ επιστροφής με Superfast Ferries. Εκδρομές, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα. Όλοι οι φόροι, ασφάλεια αστικής ευθύνης.
Τι δεν περιλαμβάνεται Τα ποτά κατά την διάρκεια των γευμάτων, οι είσοδοι σε χώρους επίσκεψης (μουσεία κλπ), οτιδήποτε δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

Η διαμονή στο πλοίο δεν περιλαμβάνει διατροφή.

Γενικά Κλασική εκδρομή με επισκέψεις σταθμούς στην διεύρυνση του ιστορικού ορίζοντα.

Φόρμα Ενδιαφέροντος
  1. Άρ. Ατόμων
 

ESPAESPAESPA