Σέρρες

1η ημέρα:

Πρωινή αναχώρηση από τον χώρο του συλλόγου. Στάση στη Λαμία για καφέ, στα Τέμπη στάση για προσκύνημα στην Αγία Παρασκευή . Γεύμα καθοδόν .Άφιξη στις Σέρρες , τακτοποίηση στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ημέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στο Σπήλαιο Αλλιστράτης όπου θα επισκεφθούμε ένα από τα μεγαλύτερα σπήλαια όπου η φύση θέλησε να δείξει τη «μεγαλύτερη δύναμη της δημιουργίας στολισμών και σχηματισμών». Η εξερεύνηση του άρχισε το 1975 από την Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία (Ε.Σ.Ε.)και η μέχρι σήμερα γνωστή επιφάνεια του είναι 25.000τ.μ. Έχει πλουσιότατο διάκοσμο από σταλακτίτες & σταλαγμίτες που οφείλονται στη διαλυτότητα των ασβεστόλιθων της περιοχής. Σε μικρή απόσταση από το Σπήλαιο βρίσκεται το Φαράγγι του ποταμού Αγγίτη με πλούσια χλωρίδα και πανίδα. Αναχώρηση για το γραφικό προάστιο του Αγίου Ιωάννη με τα αιωνόβια βαθύσκιωτα πλατάνια και τα άφθονα νερά να κυλούν, σχηματίζοντας σε αρκετά σημεία μικρούς καταρράκτες, μαγεύοντας τον επισκέπτη του από την πρώτη ματιά. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό . Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.

3η μέρα:

Μετά το πρόγευμα μας αναχωρούμε για την επίσκεψη μας στο ιστορικό οχυρό ΡΟΥΠΕΛ. Θα επισκεφτούμε το οχυρό. Μετά συνεχίζουμε για το καταπράσινο χωριό με τα τρεχούμενα νερά τα Άνω Πορρόια. Ελεύθερος χρόνος για φαγητό. Αναχώρηση για Σιδηρόκαστρο στάση για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο , δείπνο και διανυκτέρευση.

4η μέρα:

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την Λίμνη Κερκίνης .Πρώτη μας στάση στην περιοχή Λιθότοπος όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ , αναχώρηση για το χωριό Κερκίνη, ελεύθερος χρόνος .Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για φαγητό και καφέ. Το βράδυ άφιξη στο χώρο του συλλόγου.