Μονεμβασιά

1η μέρα:

Συγκέντρωση νωρίς το πρωί στο χώρο του συλλόγου, επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση με κατεύθυνση τη Σπάρτη. Πρώτη στάση στον Ισθμό της Κορίνθου όπου θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για καφέ, μετά από λίγο επιβίβαση στα πούλμαν και αναχώρηση για το Γύθειο, ελεύθερο φαγητό . Αναχώρηση για Σπάρτη, άφιξη στο ξενοδοχείο. Τακτοποίηση στα δωμάτια και πρώτη γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

2η μέρα:

Μετά το πρόγευμα μας, αναχώρηση μέσω Κροκκεών και Σκάλας για τη Μονεμβασιά. Το βράχο που επάνω του εξακολουθεί να ζει σκαρφαλωμένη η μεσαιωνική Βυζαντινή και Ενετική καστροπολιτεία. Η σύνδεση με την ακτή γίνεται με χαμηλή γέφυρα και αυτή η μόνη «έμβαση» έδωσε το όνομα στην πόλη. Αξέχαστες οι εντυπώσεις από την περιδιάβαση στην παλιά πόλη με χίλια χρόνια ακμής και δόξας στην πλάτη της. Από το κεντρικό εμπορικό καλντερίμι, μέχρι τις επάλξεις του διπλού τείχους, συναντάμε λιθόστρωτα δρομάκια, αρχοντικά, αψίδες, Ενετικά οικόσημα, σπίτια με εξώστες στο πέλαγος, βυζαντινές Εκκλησίες. Σημαντικότερες αυτές του «Ελκόμενου Χριστού» και της Αγίας Σοφίας.

Θα επισπευτούμε τη Μεσαιωνική , Βυζαντινή και ενετική Καστροπολιτεία.

Αφού γευματίσουμε στη Νέα Πόλη της Μονεμβασιάς, επιβιβαζόμαστε στα λεωφορεία για αναχώρηση προς Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ . Άφιξη στο χώρο του συλλόγου αργά το απόγευμα.

ESPAESPAESPA