Αλεξανδρούπολη

1η μέρα Αθήνα-Αλεξανδρούπολη. Aναχώρηση για την Αλεξανδρούπολη. Με ενδιάμεσες στάσεις άφιξη στο ξενοδοχείο τακτοποίηση στα δωμάτια , δείπνο και διανυκτέρευση.
2η μέρα Δέλτα Έβρου-Δάσος Δαδιάς- Φερές-Σουφλί-Μουσείο Τέχνης Μεταξιού Μετά το πρωινό μας ακολουθώντας την διαδρομή κατά μήκος του ΄Εβρου φθάνουμε στο Δέλτα όπου θα υπάρχει ενημέρωση και εάν οι συνθήκες το επιτρέπουν θα περιηγηθούμε μέσα στο Δέλτα. Επόμενος σταθμός οι Φέρες, όπου μπορείτε να επισκεφτείτε τον γνωστό ναό της Κοσμοσώτειρας, ο οποίος θεωρείται ο παρθενώνας της Θράκης, και αμέσως επόμενος, το δάσος της Δαδιάς, φωλιά πολλών ζώων, πτηνών και φυτών όπου λειτουργεί ως Κέντρο Ενημέρωσης. Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε προς το Σουφλί, γνωστό ως σταυροδρόμι της ανατολής και Δύσης, στους δρόμους του μεταξιού. Επίσκεψη στο Μουσείο Τέχνης Μεταξιού. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο και διανυκτέρευση.
3η μέρα Διδυμότειχο- Ορεστιάδα- Φυλάκιο-Κυπρίνος Πλούσιο πρόγευμα. Πρώτος σταθμός το Διδυμότειχο. Η πόλη απλώνεται επάνω στην ένωση του Ερυθροπόταμου με τον ποταμό Έβρο και το όνομά της το πήρε από τα διπλά τείχη της. Συνεχίζουμε για την πόλη της Ορεστιάδας που είναι η νεότερη και η βορειότερη πόλη της Ελλάδας και μεγαλούπολη σε σχέση με την περιφέρεια. Συνεχίζοντας, συναντάμε το Φυλάκιο, ένα πεδινό οικισμό (υψόμετρο 63 μέτρα) του νομού Έβρου που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του νομού, στην αριστερή όχθη του ποταμού Άρδα, αριστερού παραπόταμου του ποταμού Έβρου. Νοτιοανατολικά του χωριού υπάρχει κέντρο κράτησης μεταναστών - προσφύγων οι οποίοι συλλαμβάνονται όταν εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τα Ελληνοτουρκικά σύνορα του Έβρου. Επόμενη στάση μας είναι ο Δήμος Κυπρίνου και το Φράγμα του ποταμού Άρδα. Το φράγμα του Άρδα σε απόσταση 8 χλμ. από τον Κυπρίνο, κατασκευάστηκε το 1969 και έχει μήκος 350 μέτρα. Όλος ο ορίζοντας από το ανατολικότερο σημείο του έως το δυτικότερο καταλαμβάνεται από μια μεγαλοπρεπή κοιλάδα με τεράστιες διαστάσεις, που σβήνει απαλά στα νότια σε χαμηλούς λοφίσκους. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.
4η μέρα Σταυρούπολη- Νέστος Αναχώρηση για την Ξάνθη, όπου σε απόσταση 20 χιλιομέτρων, βρίσκεται η Χώρα των αρχαίων Διών, η Σταυρούπολη. Είναι η πρωτεύουσα του σημερινού Δήμου Σταυρούπολης. ΄Εχει αυτό το όνομα από το 1920. Αποτελεί το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Νεστοχώρι της Ξάνθης. Από το ύψωμα του Προφήτη Ηλία Σταυρούπολης φαίνονται οι καμπύλες (μαίανδροι) του Νέστου. Ο ποταμός Νέστος, που αποτελεί το φυσικό σύνορο των νομών Καβάλας και Ξάνθης, δημιουργεί στο διάβα του τοπία μοναδικής φυσικής ομορφιάς που μπορεί κανείς να απολαύσει με μια πολύ όμορφη πεζοπορική διαδρομή ανάμεσα σε λεύκες, ιτιές, πλατάνια και αναρριχώμενα φυτά, απολαμβάνοντας συγχρόνως την ομορφιά των μαιανδρισμών του. Τα Στενά του Νέστου ονομάζονται και "Θρακικά Τέμπη". Στην κοιλάδα του Nέστου βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα τοπία της Bόρειας Eλλάδας. Tα παλιά καπνοχώρια κρύβουν μικρά μυστικά, ενώ το στενό φαράγγι μετά τη Σταυρούπολη είναι ένα σπουδαίο μνημείο της φύσης και μια υπόσχεση για ένα αξέχαστο ταξίδι. Επιστροφή στην Αλεξανδρούπολη.
5Η μέρα: Αλεξανδρούπολη-Αθήνα. Αναχώρηση από την Αλεξανδρούπολη και μέσω της Εγνατίας οδού πορεία επιστροφής και άφιξη στην Αθήνα.

Ανακαλύψτε τις ομορφιές της Αλεξανδρούπολης σε 5 ημέρες!